Antieke zilveren rammelaars, om de kwade geesten op afstand te houden!

ingevoerd op 28-04-2015

Het verzamelen van antieke zilveren rammelaars is een schitterende hobby. Destijds had Prinses Juliana de mooiste antieke rammelaarverzameling van Nederland! Ze zijn schaars, dat wel, de mensen doen natuurlijk niet gemakkelijk afstand van een rammelaar met zoveel emotionele waarde. Maar desondanks kan je er toch af en toe in slagen om een mooie antieke zilveren rammelaar op de kop te tikken. Rammelaars zijn soms licht gedeukt of kleine afdrukken van tandjes te zien. Op zich is dat niet heel erg dat mag en is niet van hele grote invloed op de prijs.

In de zestiende,zeventiende en achttiende eeuw zijn rammelaars niet in de eerste plaats bedoeld om het kindje zoet te houden. De rinkelbel was een soort amulet, om de pasgeborene te beschermen tegen ziekte of ongeluk. De belletjes moesten de kwade geesten op een afstand houden.

Kroone&Co heeft op dit moment een 12 stuks prachtige antieke zilveren rammelaars op voorraad. Zijn laatste aanwinst is het model op de foto in een zogenaamde paraplu vorm, een mooie antieke Hollandse rammelaar uit 1830. Kijk ook eens vrijblijvend op www.antieke sieraden.nl 

020140194-Antiek-zilveren-rammelaar. 020140194-Antiek-zilveren-rammelaar.